Ce contrast avem aici! Un automobil de o eleganță rară, dar care ascunde puterea unei rachete intergalactice.

Volvo 960 are un loc aparte în inima mea, fiind în trecut proprietarul unui 940 GLe și pentru că era un rival destoinic pentru BMW și Mercedes-Benz. O adevărată limuzină, fără nici un fel de exagerare, confortabilă, sigură, impunătoare și care nu are nevoie de nici un fel de introducere.

Iar când un astfel de Volvo ajunge pe mâna pasionaților de cai putere lucrurile o pot lua razna ușor. În special în SUA, unde nimeni nu duce lipsă de motoare sau piese de schimb de performanță. În aceste condiții, visul poate deveni realitate.

Visul omului din acest articol era de a crea un monstru. Iar pentru asta a scos tot ce era în plus și a instalat un motor V8 de 10.3 litri volum, căruia i-a conectat și patru turbine plus un compresor mecanic! Adaugă aici pompe de benzină de înaltă presiune, un sistem de răcire modificat, cutie de viteze specială, anvelope dedicate, sistem injecție și management standalone și o sumedenie de ceasuri, senzori, etc

Toate pentru ca în final să scoată pe stand 3.000 de cai putere! Mașina însă rulează doar cu benzină specială, pentru curse, cu cifra octanică 116. Și pentru că s-a plictisit deja, a scos mașina la vânzare, pe Ebay!

NICIUN COMENTARIU