Atenție șoferi! Pe timp de iarnă poate îngheța bușonul rezervorului mașinei

159

Inspectând locurile care pot îngheța pe timp de iarnă după spălătorie, șoferii acordă adesea atenție ușilor, dar uită de bucșa rezervorului de combustibil. Nu vă recomandăm să-l ignarați, pentru că mai devreme sau mai târziu, mașina va trebui alimentată.

Capacul rezervorului întâmpină aceleași riscuri ca și chederele sau lacătul ușilor, însă soluția este oarecum diferită în funcție de mecanismul folosit într-un model sau altul.

Proprietarii modelelor cu capac care nua re un mecanism de încuiere nu au motiv de îngrijorare, spre deosebire de portiere, bucșa nu are chedere sau elemente din cauciuc care ar putea îngheța.

Însă există multe modele care folosesc un capac al rezervorului cu mecanism de încuiere, pentru o siguranță sporită. Aveți noroc dacă acest lacăt este confecționat din plastic, în caz contrar, când sunt folosite cilindre obișnuite produse din metal, acestea foarte repede îngheață apa care nimerește în interiorul mecanismului.

Metodele tradiționale când aprinzi o brichetă sau o foaie lângă lacăt nu ajută și sunt periculoase, e nevoie să turnăm apă caldă peste capac, cu riscul că acesta mai tarziu se va răci și va îngheța, sau putem folosi spray-uri speciale pentru dezghețarea lacătelor.

Deja știind despre caracteristicile constructive ale mașinii, ar fi bine să-i rugați pe lucrătorii spălătoriilor să sufle cu compresorul cilindrul pentru a scoate apa.

Iar pentru a evita la maxim aceste situații neplăcute, folosiți lichidile sau uleiurile specializate pentru ungerea mecanizmelor pe timp de iarnă. Lubrifianții și spray-urile de dezghețare vă vor ajuta în situațiile neașteptate în timpul rece, astfel vă recomandăm să aveți unul mereu la îndemână.

NICIUN COMENTARIU