Ce faci dacă gasești un permis de conducere pierdut sau alte acte de identitate? Iată răspunsul poliției

709

Se întâmplă frecvent să vezi anunțuri în spațiul virtual, cu poze ale unor acte de identitate pierdute și găsite în stradă. De obicei se cere ”răspândirea în masă a anunțului” pentru a putea fi găsit proprietarul, lucru total contraindicat!

Iată ce ne spune Poliția Republicii Moldova. Dacă se întâmplă să găsești un permis de conducere pierdut, buletin de identitate sau orice alt act care conține date cu caracter personal, trebuie să întreprinzi doi pași simpli. Nu te grăbi să informezi tot Facebook-ul!

✅ Singurul lucru care ai de făcut este să predai imediat actul găsit, Poliției. Astfel eviți ca datele unei persoane să fie folosite în acțiuni ilegale. Plus la asta, persoana căreia îi aparțin actele, va merge tot la poliție pentru a depune o sesizare că și-ar fi pierdut actul, respectiv îl va putea recupera mai rapid.

❎ Și doi, nu le publici pe site-uri de socializare și nu le folosești sub nici o formă, pentru că intri sub incidența legii privind protecția datelor cu caracter personal. Adică riști să îți faci și ție, mai rău, încercând să faci un b ine!Datele personale sunt protejate prin lege.

Distribuiți mesajul, acest lucru ar trebui să îl cunoască mai mulți! Se referă și la plăcuțele de înmatriculare găsite, care pot fi predate polițiștilor.

NICIUN COMENTARIU