Ce trebuie să cunoască șoferii, pentru o constatare amiabilă în caz de accident!

275
CNPF, video, constatarea amiabilă de accident

O imagine face cât o mie de cuvinte, iar un spot video pentru campania de informare a conducătorilor auto are și mai mare efect.

CNPF, Comisia Națională a Pieței Financiare a lansat campania de informare a conducătorilor auto cu privire la condițiile de aplicare a procedurii de constatare amiabilă în cazul accidentelor de circulație, pe care am dori să îl împărtășim cu cititorii noștri.

Video îl găsiți accesând acest link.

Veți afla astfel ce trebuie să facă șoferii implicați în accidente rutiere minore, fără victime și daune serioase, cum pot încheia o înțelegere amiabilă, evitând amenda contravențională și punctele de penalizare!

Procedura de constatare amiabilă a accidentului de autovehicul este aplicată din 8 septembrie, fiind valabilă pentru toate accidentele rutiere survenite pe teritoriul Republicii Moldova, în care au fost implicate doar două autovehicule și în urma cărora nu sunt vătămări corporale, iar daunele materiale nu depășesc suma de 10 mii de lei.

Conducători auto implicați în accident urmează să semneze formularul ”Constatare amiabilă de accident”. Acesta urmează a fi completat doar în cazul în care ambii conducători auto dispun de asigurare de răspundere civilă auto internă (RCA) și de comun acord este stabilită persoana vinovată de producerea accidentului.

Procedura de constat amiabil este una opțională. În cazul în care, niciunul din șoferi nu-și recunoaște vina sau prejudiciul material depășește suma de 10 mii lei, accidentul urmează să fie documentat de către organele de poliție.

Formularul de constatare amiabilă este eliberat la cerere de către compania de asigurări unde a fost procurată polița RCA.

NICIUN COMENTARIU