Cum verifici istoricul de service pentru un BMW, fără să ieși din casă?

510

Fără doar și poate, piața auto a avut de suferit și suferă în continuarea, de pe urma măsurilor stricte impuse, a stării de urgență, carantinei și tot ce este legat în general, de virususul COVID-19.

Numărul cumpărătorilor sau a celor aflați în căutarea unei mașini noi, dar la mâna a doua, s-a redus semnificativ. Asta însă nu îi oprește pe ceilalți din a cerceta mai amănunțit piața, mai cu răbdare și prudență. După care desigur vor urma testele și verificările.

Ca de obicei se merge prin service-uri auto, unde un mecanic o trage de roți, o pipăie la bucșe, mai freacă un pic ceafa și își dă verdictul. Există și metode de verificare mai ample, cu inspecția caroseriei pentru urme de revopsiri sau accidente, cu studierea amănunțită a anumitor organe de control, agregate sau dispozitive ale mașinii, etc.

Sunt printre cumpărători și persoane care au încredere maximă doar în service-ul autorizat, service care în această perioadă poate fi supraaglomerat, sau care în genere poate fi închis pentru accesul publicului.

Iată că în astfel de situații, singura opțiune care vă rămâne pentru a afla istoricul mașinii este internetul, world wide web. Există site-uri folosite pentru descifrarea codului VIN, dar există și portaluri unde contra plată poți primi istoricul de deservire al mașinii, direct de la oficiali.

Din punct de vedere legal, acest lucru este interzis de fapt. Însă oricând va fi cineva dispus să plătească pentru unele informații și desigur, vor exista persoane gata să ofere aceste detalii, contra unei sume de bani.

Un astfel de portal am accesat și eu de câteva ori și am recomandat și prietenilor care au avut nevoie. Iată de ce m-am gândit că aș putea să îmi împărtășesc experiența și cu voi, în ideea că în această perioadă, vă va fi util.

Din ce am observat, raportul vine cam în 24 de ore după achitare. Raportul primit arată exact cum ”îl văd” și oficialii și este un pic cam greu de descifrat la prima vedere, dar în egală măsură este și intuitiv.

Nu am apelat foarte des la CarVINinfo.com, doar de vreo trei ori, însă informațiile obținute au ajutat un prieten să renunțe la un X3 pe care era gata deja să îl procure, din România.

Dacă vă va fi util, lăsați un comentariu! Iar dacă aveți nevoie de vreun serviciu adițional sau cineva care să vă ajute cu inspecția, diagnostica sau codingul pentru BMW, puteți utiliza acest link!

Succes!

Atenție! AutoExpert nu își asumă sub nici o formă răspunderea pentru funcționarea acestui serviciu sau datele prezentate în el. Decizia vă aparține, la fel ca și riscurile.

NICIUN COMENTARIU