Una dintre mașinile pe care le folosim la redacție este un Renault Scenic de a doua generație facelift. Acesta a fost echipat din uzină cu propulsorul diesel 1.5 dci, cunoscut de mulți grație consumului econom dar și defecțiunilor care au adus dureri de cap multor proprietari ai acestor motoare.

Scenic-ul nostru, produs în anul 2008 a trecut deservirea tehnică completă unde au fost schimbate uleiurile și filtrele și deasemenea distribuția cu pompa de apă. La doar 40.000 de km după ce a fost schimbată distribuția, când parcursul indica 242.600 de kilometri, într-o deplasare spre România, Scenic-ul a cedat și nu a mai vrut să pornească.

Mașina a fost adusă la oficiu unde am scos placa protectoare de plastic a distribuției și am constat cel mai trist scenariu care putea să se întâmple. Distribuția a fost ruptă! De ce s-a întâmplat acest lucru nu putem spune cert, dar probabil este vorba despre montarea incorectă a acesteia de către meșterul service-ului care a efectuat lucrările de reparație.

Ei bine, Renault-ul pentru noi e mereu un colac de salvare când vorbim de deplasări în teritoriu, astfel am decis să nu tărăgănăm și să-l ducem cât mai repede la ”doctor”, pentru a soluționa problema.

Ajunși în service, meșterul a scos chiulasa și a constat că valvele s-au  salutat cu pistoanele. Din acest moment am decis să cumpărăm toate piesele noi printre care: pistoane, valve, distribuție, pompă apă, garnituri, uleiuri, filtre, furtunuri ale sistemului de răcire, bolturi ale chiulasei, cuzineți și chiar și arborele cu came, pentru a avea un motor practic nou care să ne deservească fără probleme un timp îndelungat.

Lista cu prețurile pentru piesele achiziționate o vedeți în continuare. La fel trebuie să menționăm că, lucrul meșterului a costat în jur de 6.000 de lei.

Acest material l-am creat pentru a fi util celor care din păcate au nimerit în aceeași situație ca și noi și, urmează să efectueze o reparație costisitoare. Astfel vrem să informăm cititorii noștri despre piesele care ar trebui să fie înlocuite în caz că vi s-a rupt distribuția la un motor de tip 1.5 dci și prețurile aproximative ale acestora!

NICIUN COMENTARIU