miros de țigară

Cu siguranță ai stat în mașini cu miros de țigară și sunt sigur că ai rămas cele mai bune impresii. Pentru cei nefumători, acest miros fiind foarte deranjant. Odată ce s-a îmbibat în salonul mașinei, să scapi de el devine foarte greu.

Iată că avem vești bune pentru cei care nu suportă mirosul de țigară pentru că, le-am pregătit cîteva soluții simple și foarte eficiente care îi vor ajuta să scape de mirosul de fum din mașină.

oțet

Studiile facute de specialiști au arătat că oțetul așezat lîngă sistemul de ventilație, pe jos, poate face să dispară aceste arome neplăcute. În plus, bicarbonatul presărat în scrumieră absoarbe mirosul. Ba mai mult, putem pune cîțiva săculeti cu bicarbonat în diferite locuri din mașină, pentru un efect mai bun.

bicarbonat de sodiu

Zatul de cafea este și el bun pentru a absorbi miroul de țigară. Acesta se poate pune într-un vas și poate fi lăsat peste noapte în mașină… efectul, spun unii, este garantat. Un alt mijloc de a elimina mirosul de țigară este cărbunele. Un sac de cărbuni lăsat mai mult timp înauntru ar fi perfect!

zat de cafea

1. Aspirați mașina cu meticulozitate

curatare interior auto

Aspirați mașina cu meticulozitate! Bine, e de la sine înțeles că această operațiune trebuie făcută după ce am curățat absolut totul din mașină. Aruncați așadar toate servețelele, ambalajele și mucurile de țigară din scrumieră și porniți aspiratorul!

2. Și curățatul trebuie să fie meticulos făcut!

curatare plafon auto

Dacă ați trecut de partea cu aspiratul, acum trebuie să curățați cu atenție și plafonul. Există o mulțime de produse de curățat special dedicate plafonului, care fac minuni.

La fel și cu tapițeria. Aplicați soluția de curățat direct pe plafon sau tapițerie, așteptați să acționeze cîteva minute, iar apoi ștergeți cu o cîrpă umedă pe care o speli mereu pînă cînd nu mai observați petele maronii pe ea. Această soluție poate fi folosită, în același mod, și pentru presuri și mochetă.

3. Atenție și la plastice!

curatarea plasticelor auto

Folosind un spary de șters praful ștergeți cu atenție orice suprafață de plastic. Asta este o operațiune mai plăcută, mai ales că există spray-uri cu diverse arome și avem de unde alege.

4. Am ajuns și la geamuri!

spalare geamuri auto

Și aici trebuie să acordăm atenție, pentru că, dacă ați făcut această operațiune vreodată, ați putut observa că necesită degresare. Folosiți soluție specială pentru geamuri, după care ștergeți cu o cîrpă moale.

5. Partea finală: aerisitul!

ventilarea salonului auto

Dacă stați la curte este bine să lasați portierele deschise la maximum cît mai mult timp posibil. Astfel, recircularea se poate face mai bine și înauntru aerul se va schimba.

Sursa: www.cars.ro

NICIUN COMENTARIU