Proprietarii de Skoda au acest BUTON în mașină, dar nu știu la ce le folosește!

7152

Fie că nu au procurat automobilul cu tot cu manualul de utilizare, fie că au cărțulia mașinii, dar nu au răsfoit-o, mulți proprietari de Skoda se întreabă, la ce folosește acest buton?!

Butonul cu simbolul unui autoturism se găsește cel mai des pe partea de jos a stâlpului central B. La apăsarea acestuia pare să nu se întâmple nimic, după cum mărturisesc chiar proprietarii mașinilor. Însă funcția care o exercită și semnalul trimis de acesta nici nu se pot vedea cu ochiul liber. Și atunci care îi este rolul?

De fabrică, mașina vine echipată cu alarmă și sensori care declanșează această alarmă. Unul dintre aceștia, răspund de mișcările detectate în interiorul automobilului, dacă v-a spart cineva geamul și pătrunde în mașină și încă unul ține de declanșarea sistemului de alarmă la tractare, dacă cineva încearcă să vă miște mașina din loc.

Ei bine, iată că butonul despre care am menționat mai sus, dezactivează sensorul din interiorul mașinii.

La ce vă folosește de fapt?
Într-o zi toridă, când lași geamurile întredeschise și îți joacă vântul prin salon, are toate șansele să declanșeze alarma. Dacă ai lăsat animalul de companie în mașină și ai încuiat-o, din nou, mișcările acestuia pot declanșa alarma!

Din acest motiv, inginerii cehi au inclus butonul din imagine, care odată apăsat, îți pune la dispoziție 30 de secunde pentru a închide ușa și a pune mașina pe alarmă. Mașina va fi încuiată însă sensorul de mișcare de interior sau cel de tractare nu va funcționa.

Același lucru se poate face dacă la închidere, apăsați consecutiv de două ori, butonul de închidere/alarmare, de pe cheia mașinii dvs.

NICIUN COMENTARIU