Proprietarii mașinilor cu plăcuțe de înmatriculare transnistrene ar putea circula și în Europa

1279
placute transnistrene

Proprietarii mașinilor din regiunea transnistreană ar putea circula în Europa dacă ar acepta să-și înmatriculeze automobilele la Chișinău.

Mașinile cu plăcuțe de înmatriculare transnistrene pot circula doar în Ucraina și Rusia însă autoritatile de la noi spun că sunt gata să le simplifice procedura de înregistrare în Moldova, condiție care le-ar permite să circule și în alte țări.

Autoritatile de la Chișinău spun că discută aproape în fiecare zi proiectul cu administrația de la Tiraspol. Deocamdata însă nu s-a ajuns la un compromis. Cei din stîngă Nistrului ar vrea ca mașinile să fie verificate tehnic de experții lor, fapt ce nu le convine celor de la Chișinău. Pe de alta parte, Ministerul Transporturilor susține că este gata să-i scutească și de plata accizelor pe șoferii de acolo. Nu există un numitor comun nici în cazul plăcuțelor cu numere de înmatriculare.

placute transnistrene

Acum cinci ani, Chișinăul a propus un model de plăcuțe cu numere de înmatriculare. Acestea urmau să fie identice cu cele moldovenești, adică în stînga plăcutei să fie inițialele tării de origine MD, iar pe dreapta a regiunii transnistrene TN și deja în grafie latină insemnele raioanelor din stanga Nistrului, așa cum de exemplu sunt plăcuțele franceze. Atunci însă Tiraspolul nu ar fi acceptat.

 

Sursa: www.protv.md

NICIUN COMENTARIU