Cui îi place iarna? Nu știu! Dar ștergătoarelor tale de pe mașină la sigur că nu. Și dacă nu vei avea grijă de ele așa cum scrie cartea, îți creezi și mai multe bătăi de cap, pe lângă tot stresul cu condusul în regim de iarnă.

Ai verificat uleiul motor să fie la nivel (unii îl schimbă înainte de sezonul rece), ai completat cu antigel, ai anvelope de iarnă și crezi că ești gata de înfruntat zăpezi și viscol. Dar ce faci cu ștergătoarele de parbriz ca să fii scutit de probleme cu vizibilitatea? Dacă nu ai un răspuns, vezi mai jos câteva sugestii.

Aceste consumabile, necesită înlocuire periodică. Însă dacă nu ai reușit să faci acest lucru, ori, dacă sunt ceva mai scumpe pentru mașina ta, poți să încerci să le mărești durata de viață respectând câțiva pași.

În primul rând, este recomandat să le ridici pe timpul staționării, în special după ce ai condus mai mult timp și parbrizul este cald. Astfel eviți să se formeze gheață pe ele și să se lipească de parbriz. Iar dacă totuși s-a întâmplat să uiți și lamelele de cauciuc stau blocate de gheață pe parbriz, nu te grăbi să le smulgi de acolo! Încearcă să le ridici cu grijă, manual, nu cu motorașul electric care le va deteriora cu siguranță.

Odată dezlipite, curăță atent gheața și zăpada de pe ele și nu în ultimul rând curăță parbrizul cu o rachetă de plastic, asigurând spațiul curat pentru ștergătoare. Să le pui la treabă, peste gheață și zăpadă, nu faci decât să le distrugi în scurt timp. Chiar și deteriorările cele mai mici se vor resimți, atunci când lamela de cauciuc nu va îndepărta surplusul de apă sau fulgii de pe parbriz, cauzăndu-ți dificultăți de vizibilitate.

Curenții de aer cald, orientați spre parbriz la fel te vor ajuta să le menții curate și vor împiedica formarea gheții în zona ștergătoarelor, atunci când acestea nu sunt folosite. Deci ai grijă de ele, iar când vezi că vecinii tăi și-au ridicat ”antenele” peste noaptenu ezita să o faci și tu!

P.S. Poți găsi în vânzare și spray-uri speciale care te vor ajuta să scapi de gheață, dacă vrei să economisești timpul la plecare.

NICIUN COMENTARIU