Într-un articol precedent, am sris despre Airbag-uri și am promis că revin cu un video care să vă ajute să renunțați la poziția incorectă la volan. Nu pentru că arată caraghios ci din motive de siguranță!

Am observat nu o singură dată că șoferii, și aici mă refer mai mult la sexul frumos, adoptă o poziție ușor spus greșită, atunci când sunt la volan. Știu și care le sunt motivele, însă credeți-mă, astea nu ar trebui să fie o scuză sau un pretext pentru a nu lua măsuri, știind că în joc e siguranța ta.

Cum arată asta? Scaunul aproape vertical și volanul în brațe. Mai rău, am văzut și spătarul fotoliului față înclinat mai mult spre torpedo decât spre bancheta spate! Total greșit și extrem de periculos…

În primul rând, în caz de accident, din spate, vă supuneți unor sarcini imense la nivel de coloană vertebrală și bazin. Însă mai rău de atât, e faptul că airbag-ul, unul dintre cele mai importante componente a sistemului de siguranță din mașina dvs, vă poate răni foarte mult.

Inginerii au lucrat zile și nopți întregi, pentru a seta timpul optim și corect, de declanșare al airbag-ului, calculat la sutimi și miimi de secundă, astfel că acesta să nu vă rănească ci să vă salveze viața protejându-vă de la un impact puternic.

Ce fac șoferii în schimb? Se aduc mult prea în fața airbag-ului, iar în cazul impactului, airbag-ul lovește puternic în cap și gât, în timp ce corpul se mișcă cu viteză mare, spre volan și sub un unghi extrem de periculos.

Vedeți videoclipul de mai jos. Vă v-a da de gândit. Iar dacă aveți prieteni/rude/cunoștințe care se lasă greu convinse arătați-le postarea.

Videoclipul se referă mai mult la utilizarea componentelor originale de producător și nu aftermarket, însă credeți-mă, efectul va fi același și atunci când nu sunteți la distanță suficientă de airbag.

Nu funcționează exemplul cu penele verde? Nici o problemă. Iată încă un test unde este arătată diferența între declanșare la timp sau întârziată/timpurie a airbag-ului. Stând prea aproape de volan, obțineți aceeași declanșare ”întârziată”.

NICIUN COMENTARIU